پی پال یکی از محبوب‌ترین ابزارها برای ارسال و دریافت وجه به صورت آنلاین است. پی پال یکی از قدیمی‌ترین سرویس‌های موجود در این زمینه به شمار می‌رود. اما  پی پال در اصل چیست؟ در این مطلب از وب‌سایت ابوالفضل دانش به بررسی پی پال خواهیم پرداخت.

هلدینگ پی پال (PayPal Holdings) یا پی پل، یک شرکت سهامی عام آمریکایی است که در زمینه‌ی تجارت الکترونیک و سامانه‌ی نقل و انتقال وجه به صورت آنلاین فعالیت می‌کند و به عنوان جایگزین مناسبی برای روش‌های کاغذی مانند چک و وجه نقد به شمار می‌آید. پی پال یکی از بزرگ‌ترین شرکت‌های پرداخت الکترونیکی در سراسر جهان به حساب می‌آید.

 

پی پال در سال ۱۹۹۸ تأسیس شد و برای اولین بار در سال ۲۰۰۲ میلادی سهام این شرکت به صورت عمومی عرضه شد. پی پال در همان سال تبدیل به شرکت تابعه‌ی ای بی (eBay) شد. پی پال در سال ۲۰۱۸ میلادی موفق به کسب رتبه‌ی ۲۲۲ در بین شرکت‌های پر درآمد ایالات متحده‌ی آمریکا شد.

تاریخچه

همانطور که گفته شد پی پال در دسامبر سال ۱۹۹۸ میلادی و با نام Confinity” (کانفینیتی) توسط ” مکس لوشین (Max Levchin)، پیتر تیل”  (Peter  Theil)، لوک نوسک” (Luke Nosek) و کن هوری” (Ken Howery) تأسیس شد. پی پال به عنوان بخش خدمات نقل و انتقال وجه در کانفینیتی در سال ۱۹۹۹ توسعه یافته و راه اندازی شد.

در مارس سال ۲۰۰۰ میلادی، شرکت کانفینیتی با X.com که یک شرکت بانکداری آنلاین بود ادغام شد. بنیان گذار شرکت ذکر شده که الن ماسک” (Elon Musk) نام داشت، نسبت به آینده‌ی کسب و کاری که کانفینیتی در زمینه‌ی نقل و انتقال پول راه اندازی کرده و در حال توسعه‌ی آن بود بسیار خوشبین بود. اما مشکلی وجود داشت؛ ماسک و مدیرعامل شرکت X.com یعنی بیل هریس” (Bill Harris) در مورد این موضوع توافق نداشتند. بنابراین هریس در ماه مه سال ۲۰۰۰ میلادی شرکت را ترک کرد.

 بعد از ادغام دو شرکت، ماسک جای خود را به پیتر تیل داد و تیل به سمت مدیر عامل X.com نائل آمد. در سال ۲۰۰۱ میلادی این شرکت به پی پال تغییر نام داد. رشد پی پال در همان سال به قدری سریع اتفاق افتاد که این شرکت اقدام به فروش سهام خود در سال ۲۰۰۲ نمود. قیمت اولیه برای هر سهم ۱۳ دلار بود و در نهایت ۶۱ میلیون دلار برای شرکت جمع آوری شد.

به فاصله‌ی کوتاهی بعد از فروش سهام، ای بی شرکت پی پال را به ارزش یک میلیارد و پانصد میلیون دلار خرید. در آن  بیش از ۷۰ درصد از حراج‌ها و مزایده‌های ای بی با پی پال قابل پرداخت بود. کم کم پی پال به روشی مورد استفاده توسط بیشتر کاربران ای بی تبدیل شد.

در سال ۲۰۰۵ پی پال شرکت وری ساین” (Verisign) را به منظور توسعه‌ی تجارت الکترونیک و فراهم آوری امنیت بیشتر در نقل و انتقال‌ها خریداری کرد. در سال ۲۰۰۷ پی پال همکاری با مسترکارت را به طور رسمی اعلام کرد و در نهایت این همکاری منجر به خدماتی با نام PayPal Secure Card” شد. این خدمات در واقع نرم افزاری است که برای مشتریان امکان پرداخت در وب‌سایت‌هایی که به طور مستقیم پی پال را قبول نمی‌کردند از طریق استفاده از یک شماره‌ی منحصر بفرد و البته یک بار مصرف مسترکارت فراهم می‌آوردمسترکارت چیست را با کلیک بر روی لینک می‌توانید مطالعه کنید. درآمد پی پال تا پایان سال ۲۰۰۷ میلادی به یک میلیارد و هشتصد میلیون دلار رسید.

پی پال

تا پایان سال ۲۰۱۰ پی پال موفق شد تا بیش از یکصد میلیون کاربر فعال را در بیش از ۲۵ کشور جهان جذب نماید. کمپانی پی پال در سال ۲۰۱۱ اعلام کرد که تصمیم به فراهم آوری امکان پرداخت‌های غیر اینترنتی دارد، بنابراین مشتریان می‌توانستند در فروشگاه‌ها نیز از طریق پی پال پرداخت‌های خود را انجام دهند. در آگوست سال ۲۰۱۲ پی پال همکاری اش با Discover Card” را به منظور ایجاد امکان پرداخت در بیش از هفت میلیون فروشگاه و شبکه‌ی دیسکاور کارت اعلام کرد.

در نهایت ای بی در سی ام سپتامبر سال ۲۰۱۴ اعلام کرد که قصد دارد پی پال را به عنوان یک کمپانی مستقل از مجموعه مجزا کند. این اقدام در جولای سال ۲۰۱۵ محقق گشت. دفتر مرکزی پی پال در سن خوزه، کالیفرنیا قرار دارد.

خدمات پی پال

ایده‌ی پشت پی پال ساده است: از یک نرم افزار رمزگذاری استفاده کرده و برای افراد امکان انتقال وجه بین کامپیوترها را به وجود می‌آورد. این ایده‌ی ساده به عنوان یکی از اصلی‌ترین روش‌های پرداخت در سراسر جهان شناخته می‌شود. تا پایان سال ۲۰۱۸ میلادی، پی پال در ۲۰۲ بازار فعالیت داشته و بیش از ۲۵۴ میلیون حساب کاربری فعال را به خود اختصاص داده است. پی پال برای مشتریان امکان ارسال و دریافت منابع مالی در ۲۵ واحد پول رایج جهان را فراهم می‌آورد. خدمات پی پال به مشتریان اجازه می‌دهد تا نقل و انتقال‌های مالی آنلاین خود را به وسیله‌ی ایجاد امکان تراکنش‌های مالی الکترونیک بین افراد و کسب و کارها انجام دهند.

از طریق پی پال، کاربران می‌توانند پرداخت‌های مزایده‌ها و حراج‌های آنلاین وب‌سایت‌هایی مانند ای بی را ارسال و دریافت نمایند، به خرید و فروش کالا بپردازند و یا کمک‌های مالی را دریافت و پرداخت نمایند. همینطور پی پال برای انتقال وجه بین افراد نیز استفاده می‌گردد. البته لازم به ذکر است برای استفاده از خدمات پی پال وماً نیاز به حساب کاربری پی پال نخواهید داشت. کاربران حساب‌های پی پال می‌توانند تبدیل ارز را بعد از انتخاب گزینه‌ی Setting” و در قسمت instruction” انجام دهند.

شما می‌توانید از طریق پی پال وجه را به هر فردی و فقط با یک آدرس ایمیل انتقال دهید، حتی اگر آن فرد حساب پی پال نداشته باشد. البته لازم به ذکر است برای دریافت آن وجه، دریافت کننده حتماً بایستی حساب پی پال که مرتبط با آدرس ایمیل ذکر شده باشد، داشته باشد. حساب‌های ابتدایی پی پال رایگان هستند و بسیاری از تراکنش‌های مالی نیز به طور رایگان انجام می‌شوند، از جمله خرید از افرادی که پرداخت‌های پی پال را بپذیرند.

از سال ۲۰۰۹ تا ۲۰۱۶ میلادی، پی پال امکانی به نام حساب‌های دانش آموزی فراهم آورده بود که والدین می‌توانستند حسابی ایجاد کرده و پول به آن انتقال دهند و توسط آن برای فرزندانشان که دانش آموز بودند، کارت اعتباری تهیه کنند. برنامه ای فراهم شده بود که به آن‌ها چگونگی خرج کردن هوشمندانه‌ی پول و مسئولیت پذیری برای تمامی اعمال را آموزش می‌داد. اما از آگوست سال ۲۰۱۶ پی پال این امکان خود را به طور کامل برچید.

امنیت پی پال

اگرچه پی پال به عنوان یکی از قدیمی‌ترین و محبوب‌ترین ابزار انتقال آنلاین پول شناخته می‌شود، اما به راستی تا چه حد امینت را می‌توان به پی پال نسبت داد؟ اگر به وب‌سایت پی پال سری بزنید، چشمتان به جمله ای خواهد خورد که توجه زیادی را به خود جلب می‌کند: به آسانی و در امنیت، پی پال اینگونه است.” باید گفت این جمله با واقعیت مصداق دارد. به آسانی ثبت نام می‌کنید و اطلاعات خود و همینطور اطلاعات حساب بانکی خود را فقط یک بار وارد می‌کنید. برای هر خریدی که توسط پی پال انجام می‌دهید تنها به آدرس ایمیل و رمز عبور خود نیاز خواهید داشت. این موضوع به معنی این است که دیگر نیازی به وارد کردن اطلاعات در خریدهای بعدی شما نخواهد بود.

پی پال

از طرف دیگر اطلاعات شما به خوبی محافظت می‌شوند. به علاوه، پی پال برای شما امکان رایگانی فراهم می‌آورد که اگر به هر دلیلی در پروسه‌ی پرداخت و خرید مشکلی به وجود آمد، می‌توانید پول خود را بازگردانید. اگر حساب پی پال دارید به طرق مختلفی می‌توانید به برداشت وجه اقدام کنید. به منظور تراکنش‌های مستقیم می‌توانید اکانت خود را به حساب‌های بانکی و یا کارت‌های اعتباری خود متصل نمایید.

آیا پی پال برای خریداران ایمن است؟

در بیشتر قسمت‌ها می‌توان گفت بله. البته هیچ وقت به طور قطعی نمی‌توان گفت خالی از ریسک است. اما پی پال به عنوان یک کمپانی خوشنام با اعتبار و امنیت کافی شناخته می‌شود. وب‌سایت پی پال کاملاً امن و محافظت شده است. به محض اینکه به وب‌سایت رسمی و قانونی پی پال متصل شوید، هر گونه اطلاعاتی که به تبادل آن می‌پردازید از هر چشمی مخفی خواهد ماند.  پی پال از سیستم امنیتی استانداردی استفاده می‌کند که از هر شرکت بزرگی انتظار به کاری گیری آن می‌رود.

نکته‌هایی برای امنیت بیشتر

  • نرم افزار را در کامپیوتر و یا تلفن همراه خود به روز نگه دارید.
  • از استفاده از وای فای عمومی برای نقل و انتقال آنلاین خودداری کنید.
  • از یک کامپیوتر مشخص و اختصاص داده شده برای نقل و انتقال‌های آنلاین خود استفاده نمایید. از آن کامپیوتر برای موارد دیگر که به اینترنت مربوط می‌شوند استفاده نکنید.

 

 


مشخصات

آخرین مطالب این وبلاگ

آخرین ارسال ها

آخرین جستجو ها